2017-03-12
今日又去開長沙灣嗰頭,上網見到有一間新餐廳,價錢又唔係貴喎,咁就入去試吓好唔好食。由於我哋兩個人都好肚餓嘅關係,每人叫左一個主菜之後,再叫左三款小食,免加一買單$300都不用,抵食。芝士汁意粉見每個食過都話好食,就點左吉列魚柳芝士汁意粉$60,魚柳剛炸起夠熱,意粉撈埋個芝士汁一齊食,真係好夾。燒春雞配意粉$88 ,真係有成半邊雞,雞腿連雞胸份量都不小,雞腿肉夠滑口,有肉汁,意粉汁有少少辣,同外面既有點不同,撈理意粉好夾。招牌泡菜$20,上面灑左紫菜,似日式味道,泡菜辣度剛好,我哋搶着食添。白咖喱青口$48/4隻,上面有小小洋蔥同蕃茄調味,覺得咖喱汁好入味,配碗白飯一流,青口大大隻,一人兩隻啱啱好。本身諗住係雞軟骨,但係啱啱好賣晒,所以就轉左點炸雞翼,$32/4隻,炸到好香,而且唔會油膩,但略嫌味道淡左少少。朋友就加左$32點左芒果熱情果沙冰,勁大杯,飲落去有淡淡熱情果嘅味道,第一次試呢一個組合,係唔錯嘅推介之一。