2023-05-08 38 views
昨晚我同朋友去咗呢間大埔嘅Homeland Kitchen,真係令人驚喜!我哋叫咗一堆嘢食,碟碟都好鬼好味!首先我地叫左煙三文魚凱撒沙律,啲沙律菜好新鮮好脆,加埋煙三文魚嘅煙燻香氣,真係好開胃!我地仲試左佢地既法式龍蝦湯,啲湯底濃郁鮮甜,有小小龍蝦肉,飲落去鹹度岩岩好,龍蝦味好出!再嚟就係冬陰功赤蝦闊條麵啦,辣度就適中啦,岩曬我呢d唔食得辣既人,赤蝦同麵條嘅味道搭配得好完美,食完都想叫多碟!之後又叫咗伊比利亞豬肩肉加薯菜,豬肉要左8成熟,煮得好滑好嫩,肉汁好juicy,同埋啲薯菜清甜好好食。跟餐仲可以叫一個小食,我地選左香草牛油白酒煮青口,啲青口鮮美多汁,白酒香濃,隻隻都好肥美!有嘢食當然都要有嘢飲,我地叫咗黑糖紅茶鮮奶同紅玫瑰花茶,兩樣都好好飲!黑糖紅茶鮮奶完全拍得住d茶飲店質素,紅玫瑰花茶就更加無得頂,單睇個樣都覺得正,仲要有有淡淡玫瑰花香,好chill!今次Homeland Kitchen嘅菜式真係好驚喜好好味!估唔到可以食到一次咁特別既意大利餐,可以睇到到廚師嘅用心同技巧!如果你想搵一個高質素又可以靜靜地chill下嘅意大利餐廳,就記得去Homeland Kitchen啦!