週末夜晚係太子覓食,被呢間裝修貌似Coffee shop嘅💛車仔麵小店吸引咗我嘅目光。小店座位唔多,大概可以坐到3-4檯,但整體環境舒適潔淨。門外不時就會出現排隊堂食嘅人龍同買外賣嘅街坊。舖頭入面仲有好得意嘅連登豬賣!!-✨老何麵十餸: (材料有豬皮、豬腸、豬紅、蘿蔔、雞翼尖、雞翼、魚蛋、肥牛、何車水魷、燒豬頸肉)呢款10餸麵完全滿足左選擇困難症嘅朋友仔,豐富嘅材料令人食得非常滿足。不得不說,一開始本來係抱住支持本土小店嘅心態去食,點知味道卻非常有驚喜,一啲都唔輸好多出名嘅車仔麵店。燒豬頸肉外脆內嫩、肥牛牛味濃郁,蘿蔔香甜無渣、陳皮魚蛋扎實彈牙,係少有地,令B仔留下深刻印象嘅小店。另外,佢哋喺湯底亦落咗唔少心機,秘製湯底用咗大量天然香料熬製,一洗車仔麵湯底一貫嘅頹風,裡面嘅材料有八角、草果、桂皮、果皮、丁香、花椒、川芎等等,中意食辣嘅仲可以加辣汁、咖喱同麻辣。-✨餃子雞翼大大隻好足料,咬落去,入邊嘅明太子就爆曬出嚟,口感與味道俱佳。-✨黑松露撈麵材料自選,而我就揀選咗日式叉燒、魚腐、糖心蘿蔔、汁煮青菜、溫泉蛋同媽媽水餃。未食已經聞到濃濃嘅黑松露香氣,食落麵質爽口彈牙。叉燒肥美、魚腐軟

✨老何麵十餸:

✨餃子雞翼

✨黑松露撈麵
未食已經聞到濃濃嘅黑松露香氣,食落麵質爽口彈牙。叉燒肥美、魚腐軟腍帶魚香、蘿蔔味如其名,香香甜甜,媽媽水餃皮薄餡靚,加埋溫泉蛋,更係添加咗麵身嘅滑度,都係個句,小店可以有呢個質素,確係甚有驚喜。

👶🏻B仔整體評價:8.2/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻