2023-06-15 86 views
欅 居酒屋九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox11樓9號舖今日出去左九龍灣做野,收工緊係要約下朋友去chill,由於我地本身唔太熟悉九龍灣,於是我地行左去Mega Box搵食,去到11樓見到有間好特別既居酒居,朋友同我都決定要入去食飯放鬆一下。入到去餐廳,見到都有好多打工仔收工過黎食飯relax,我地就知道果然無揀錯地方,估唔到餐廳環境好舒服,燈光暗暗地好有feel,座位亦都好闊落。油甘魚沙律配酸汁啫喱油甘魚非常新鮮,而且重要係厚切,平時都係沾上豉油,今次係第一次配上酸汁食,食法都好特別,更加提升個鮮味。柚子胡椒鵝肝燒飯團唔洗多講,賣相十分吸引,超級厚身既鵝肝,我同朋友share岩岩好,勁邪惡,配上非常脆口既飯團,真係超級好味。柚子胡椒味道亦都好突出。燒三文魚飯團食既時候個飯團重係熱辣辣架,而且紫菜重係脆卜卜,每一啖都有濃濃既燒三文魚,正爆!!明太子雞肉 - 明太子咸咸地好正,雞肉燒到脆卜卜,口感好特別。厚燒牛舌 - 一碟有四大塊,每一塊都係厚切架,而且好彈牙而且又唔韌,好有驚喜的一道菜。美國牛小排 -賣相好吸引,而且牛味好重,燒到好香同埋好淋,值得加分。美國牛柳粒 - 佢個特
欅 居酒屋
九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox11樓9號舖

油甘魚沙律配酸汁啫喱

柚子胡椒鵝肝燒飯團

燒三文魚飯團

美國牛柳粒 - 佢個特別調配既醬汁甜甜地好特別,令到成件事都好入味。而且食落好有口感。

焦糖菠蘿 - 趁熱食既時候重食到出面脆卜卜,燒到好重脆,重點係個菠蘿超級甜!!

木桶豆腐
一大桶份量都幾多,每人應該可以食到兩碗,而且餐廳有各款調味自由搭配。本人就好中意加蔥食,咸既豆腐估唔到又有另一番風味。

炭火蒲燒原條鰻魚
需要花少少時候等候師傅燒,保溫方面做得非常之好,而且鰻魚非常爽口,配埋個啤酒簡直無得頂!