早幾日喺荔枝角做野 順便買埋外賣返屋企食🥢喺香工嗰邊就見到呢間韓米 好多韓國小食 啱晒我🇰🇷叫咗幾款嘢食 即叫即整 等嘅時候望到佢哋嘅卡片 原來港九新界總共有五間分店✨ꕥ 韓式無骨雞有原味同醬汁揀 我就揀咗原味🐔因為我覺得外賣無醬汁嘅話更能保持脆身 返到屋企果然仍然係脆卜卜 外層炸至金黃色 而入面都仲保留到肉汁 唔係乾柴 正! 而另外店舖都會跟一盒甜辣醬比你 單食或點醬都好味呀😀ꕥ 豬肉紫菜卷飯KIMBAP有6種口味 心大心細 最後揀咗帶有少少辣嘅豬肉紫菜卷🌶️個包裝同韓國買嘅一模一樣㗎 個卷包得好好 夾起都無散修修 入面有辣豬肉/青瓜/紅蘿蔔絲/蛋絲同醃蘿蔔 味道同口感層次都好豐富🤤而且因為有酸酸地嘅醃蘿蔔 所以食完一啲膩感都無ꕥ 韓式炒粉絲望落以為細細碗 點知原來份量好多🤣入面紅蘿蔔/蛋絲/大蔥/洋蔥/黑木耳 個有幾片豬肉 好足料 醬油加麻油嘅調味好香 粉絲質感都啱啱好 有彈性唔會太稔🥢估唔到外賣店都有餐廳質素 又唔貴 下次再去試下其他嘢先🤗

ꕥ 韓式無骨雞
ꕥ 豬肉紫菜卷飯