2019-09-22
今晚簡簡單單去咗西九龍中心呢間餐廳食Dinner,點知有驚喜,嘢食仲平靚正!睇完 menu,見到廚師推介嘅貴妃蝦球,好似好吸引就叫咗嚟試下。薄薄嘅脆漿,包住入面爽嫩嘅蝦球,加埋外面甜中帶微酸嘅醬,非常好味!另外諗住叫一個菜,所以就叫咗蝦醬鮮魷炒通菜。通常出面食飯叫蝦醬嘅菜式,都會好鹹好濃味,食完非常之口渴。但係佢呢個蝦醬唔算太濃味,我哋就覺得啱啱好,仲有少少鑊氣,好香。飲品方面,我哋叫左凍檸檬柚子蜜同埋熱杏仁霜。凍檸檬柚子蜜,檸檬同埋柚子都好多,好足料,飲完再加水都夠味可以飲多半杯。熱杏仁霜,值得一讚,好夠香濃杏仁味。食完之後準備埋單,睇一睇張單,哇!原來而家全單七折(呢張單上面係已經七折咗嘅價錢!)真係又平又好食!!!超滿足!
另外諗住叫一個菜,所以就叫咗蝦醬鮮魷炒通菜。
真係又平又好食!!!超滿足!