2016-07-26
有一晚突然很想很想吃海南雞飯,心想留下的安南似是一個有海南雞飯地方.... 不知道為什麼,somehow 雖然之前未食過,但總是覺得安南會又貴又唔好食。。。所以開左咁奈我地都無食過。。。去到,發現原來佢係無海南雞飯。。。。但係有類似嘅芒街雞~~~ 竟然都咁夜,都無乜得簡,所以就入去試下~~ 我地叫左個$388 嘅二人套餐,有芒街雞,炒飯,菜煲,小食拼盤同甜品。 當個雞黎到,我地見到好大隻雞just for 2 people! 心諗,咁大隻雞兩個人食,其實一D都唔貴,仲好抵食~~~~ 食入口,雞真係好嫩! 同海南雞飯一樣好味!!!! 炒飯,好香好濃味,岩哂我!!!!菜煲入面有粉絲,有菇,好足料! 小食拼盤,唔夠熱,春卷個皮有D chewy... 到甜品黎到,椰汁糯米,唔太甜,但係我覺得真係好飽,食唔哂....!由無乜期望都充滿驚喜, 呢間安南,將會是我其中一個飯堂~
心想留下的安南似是一個有海南雞飯地方....
去到,發現原來佢係無海南雞飯。。。。
但係有類似嘅芒街雞~~~
竟然都咁夜,都無乜得簡,
所以就入去試下~~
我地叫左個$388 嘅二人套餐,
心諗,咁大隻雞兩個人食,其實一D都唔貴,仲好抵食~~~~
食入口,雞真係好嫩! 同海南雞飯一樣好味!!!! 炒飯,好香好濃味,岩哂我!!!! 菜煲入面有粉絲,有菇,好足料! 小食拼盤,唔夠熱,春卷個皮有D chewy... 到 甜品黎到,椰汁糯米,唔太甜,但係我覺得真係好飽,食唔哂....! 由無乜期望都充滿驚喜, 呢間安南,將會是我其中一個飯堂~