2019-08-30 845 views
話說當日行完荃灣ikea好餓唔知食咩好,經過呢間咁岩又見到有得打邊爐,又唔洗等位,就行左入去。一入去聽到歌聲已經有驚喜,原來逢星期四五六都會有人駐唱,仲可以點歌,好有情調。我地三個叫左個二人餐(包括一碟額外送既肉),待應推薦椰子雞湯底,我地冇preference就聽佢話。一送到黎個湯底個樣冇乜特別,雞肉都正常,唔算好滑,但原來驚喜係個湯底度!椰汁湯底十分十分清甜,我地加水之前每人飲左幾碗。至於打邊爐都好精彩!海鮮係有大大隻蠔、龍蝦,仲有蝦、聖子、帶子等等,十分高級。至於沾醬都好特別,豉油可以加青檸,食豬肉同牛肉時沾黎食味道好清新好特別🤤🤤而茶水都唔馬虎!係類似麥茶既東西,好飲。而且待應姐姐們都十分細心十分好服務。食好十分滿足,而且三個人最後係食唔完二人餐,打包左丸同烏冬。其中一位友人甚至翌日立即帶其他朋友再去encore呢,我都打算要再黎encore😆😆

而茶水都唔馬虎!係類似麥茶既東西,好飲。

而且待應姐姐們都十分細心十分好服務。

• 椰子雞湯底