2019-12-31 351 views
呢道前身moment cafe係平靚正之選,我都係常客,發現依家變左Moment x onethird 一改以往風格,搖身一變成為文青cafe!cafe設有室內室外座位,雖然位置唔算多,但都唔會有焗促感。Menu選擇方面以all day breakfast為主,有轉為素食者提供嘅素食早餐~✨炒蛋、牛油果泥、維也納螺旋腸配烤酸種麵包酸種麵包口感煙靭,烤得脆身,牛油果泥打得軟滑,再配上烘烤過嘅松子、燈籠椒,令層次更豐富。維也納腸意料之外地juicy! 質素整體黎講令人驚喜。 ✨是日精選意粉 — 青醬雞肉乾蕃茄意粉意粉配料豐富,有蕃茄乾、水牛芝士、松子同雞肉,青醬要以羅勒、松子、芝士和橄欖油混合而成,味道食落好青新,加上蕃茄乾酸尾尾,個人非常喜愛!✨Green Tea Latte我最鐘意抹茶味濃過奶味,呢就就岩我心水,因抹茶味非常濃郁,仲帶有些少苦澀,而且完全唔會過甜。不過飲到少少未溶嘅抹茶少扣左少少分 ✨LatteLatte口感順滑,咖啡味突出,與牛奶調配的唔錯。

✨炒蛋、牛油果泥、維也納螺旋腸配烤酸種麵包

✨是日精選意粉 — 青醬雞肉乾蕃茄意粉

✨Green Tea Latte

✨Latte
Latte口感順滑,咖啡味突出,與牛奶調配的唔錯。
  • All  day  breakfast