2022-06-24 983 views
之前去過NINETYs 飲咖啡,已經好鍾意佢哋嘅咖啡同餐廳環境氣氛,今日同朋友下午來到,見到Menu有Brunch Board,多款食物可以自由配搭,非常吸引,當然要試下啦!!~我哋都選擇咗4 Sides $138Bakery 仲可以任食喎,真係好抵!~其中有幾樣嘢食真係真心值得推薦:慢煮叉燒: 叉燒肉質非常軟淋,入口非常鬆軟,厚得嚟非常juicy,並帶有肉汁,而且肥瘦度均勻,加上濃厚嘅蜜汁味道,非常好食。烤焗春雞: 雞肉份量一啲都唔少,每一件肉都好大件,而且肉質非常嫩滑。黑松露配炒滑蛋:滑蛋炒得又嫩又滑,配上淡淡嘅黑松露醬,非常好食。Crab Fat Cream Mashed Potato:呢個薯蓉非常creamy好味,質感好濃厚,最鍾意佢嘅蟹黃油撈埋一齊食,入口更為細滑。Mushroom Salad:完全想像唔到呢個蘑菇沙律都可以做得咁有心思同咁靚,就連食用花都放埋一齊,成個意境即刻唔同曬,感覺好少女。至於味道,就是清清甜甜的蘑菇,非常開胃好食。Granola Greek Yoghurt : 純味帶酸的乳酪,加上脆麥營養片的甜味來中和一下,非常好食。呢道嘅咖啡,同樣絕對高水準。Ic

我哋都選擇咗4 Sides $138
Bakery 仲可以任食喎,真係好抵!~

其中有幾樣嘢食真係真心值得推薦:
慢煮叉燒:

烤焗春雞:
雞肉份量一啲都唔少,每一件肉都好大件,而且肉質非常嫩滑。

黑松露配炒滑蛋:
滑蛋炒得又嫩又滑,配上淡淡嘅黑松露醬,非常好食。

Crab Fat Cream Mashed Potato:

Mushroom Salad:

Granola Greek Yoghurt :
純味帶酸的乳酪,加上脆麥營養片的甜味來中和一下,非常好食。

呢道嘅咖啡,同樣絕對高水準。
Ice Latte : 自選Fruity 咖啡豆及extra shot,咖啡味道帶淡淡果香,非常特別。
Ice Mocha : choco咖啡豆配extra shot,帶濃郁咖啡香而不會太甜,好飲高質。

呢道都有供應外賣lunch box,價格非常抵食,下次有機會可以試下。

• Spring Chicken
  • Latte