2021-04-26
星期日約咗朋友食飯,想搵間坐得舒服啲嘅餐廳傾下計,咁啱見到呢到嘅餐廳做緊World Malbec Day 嘅活動,特別為主菜配上兩款同阿根廷🇦🇷相關嘅酒,Terrazas Malbec (紅酒)& Terrazas Torrontes (白酒) 🦐鮮蝦濃湯煎得香口,蝦肉彈牙,塗滿蒜蓉牛油🧈嘅香脆法包,蝦湯雖然味道夠濃,但係覺得略為水咗少少🤏🏼🦪香蔥煎蠔小薄餅 $88點菜時睇名都估唔到會係一款咁特別嘅中西fusion前菜,印度酥皮上有空運到港嘅廣島蠔,再淋上中式嘅蔥油,蔥油爆香嘅味道,加上一咬肥美爆汁嘅蠔,非常惹味兩款主菜嘅分量都好大,擺盤很有心思,求其影都靚😆😆🥩美國特級牛小排 (6oz) $4985成熟嘅牛扒,油花分布平均,外脆內嫩,建議唔好點汁,最能食到牛肉嘅原汁原味😍😍配上餐廳特別挑選嘅 Terrazas Malbec 🍷,紅酒嘅果香同牛扒嘅油脂香味平衡得啱啱好🐟香煎盲鰽魚柳·杞子香芒忌廉汁 $188煎魚柳就食得多,芒果忌廉汁就第一次試,魚柳外皮煎得非常香脆,魚肉好滑,同甜甜地嘅芒果汁出奇地夾呢間餐廳食物有質素,環境又舒服😌,店員會主動介紹有咩特別嘅fusion菜,比起一般西餐廳
🦐鮮蝦濃湯
🦪香蔥煎蠔小薄餅 $88
兩款主菜嘅分量都好大,擺盤很有心思,求其影都靚😆😆
🥩美國特級牛小排 (6oz) $498
🐟香煎盲鰽魚柳·杞子香芒忌廉汁 $188
呢間餐廳食物有質素,環境又舒服😌,店員會主動介紹有咩特別嘅fusion菜,比起一般西餐廳來來去去差唔多嘅鋸扒、意粉,選擇更多元化👍🏻👍🏻另外,非常欣賞為特別主題World Malbec Day選配嘅酒,如果下次有另一新主題,會考慮free flow 任飲再坐耐啲chill下😆😆