2019-07-28
最近聽朋介紹先知原來美麗華商場嘅四樓有個foodcourt, 食過呢間fusion韓國菜幾好食,叫我哋要嚟試下 !今次就三個朋友放工嚟搵食~原來四樓呢度裝修幾grand,又唔算嘈, 去foodcourt嘅話搭lift都幾方便。除左一啲指定韓式炸雞之外,竟然有多款pizza, pasta同risotto 可以選擇。見到個牌有幾款新菜式,就叫左個軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯試下軟殼蟹份量唔少,炸得夠香脆,risotto 非常creamy但唔會好覺得好滯,唔錯!~嘿嘿當然要有炸雞~ 叫咗12件可以揀兩款口味嘅炸雞:蒜香甜辣秘製炸雞同埋蜂蜜牛油味。炸雞幾大件~新鮮熱辣辣~炸粉厚度都算ok, 我好中意佢隻甜辣汁!咬完一啖雞再點多少少汁仲惹味吖~韓式pizza第一次食,食肉獸嘅我地,揀呢個韓式海陸pizza就啱晒啦🙊仲升級左去芝士批邊。Pizza面料豐富唔再講,餅底同面料中間仲有一層類似蕃薯嘅夾心,甜甜地,餅底亦帶淡淡綠茶香,喺我食過最特別又好食嘅pizza! 韓式手工芝士波好啱中意食濃郁芝士嘅朋友,但食開較淡味芝士嘅朋友就未必中意~