2018-05-03
返shift嘅小妹今次好難得咁約到一班好傾嘅同事一齊放假,約埋食個飯順道比驚喜預祝生日呢到果然出名,但好彩朋友都早到,大概6點鐘就到咗,等咗15分鐘左右就可以入去坐同叫野食啦我地一枱5個人坐圓枱,入面環境好靜好舒服,燈光好浪漫🌹菜式選擇極多!見到樣樣都木想食好吸引好難簡其實佢啲酒類好吸引,但係因為佢入座後計2小時,而且要比surprise朋友,未有時間試一試,所以今次慶祝生日就無叫酒,下次再試!最後叫咗4道菜一開始會有啲麵包食,有2款味道,好軟熟好好食!1. 水牛城香辣雞翼 $168 係邊到都好,水牛城雞翼基本上係小妹必點嘅小食,而呢到既水牛城有西芹做配菜好吸引!食雞翼又有啲菜類食物食吓,呢個設計好好!而雞翼皮脆脆地,醬汁整得辣好吊人口癮同好開胃!數量都好多5個完全夠食2. 牧羊人批 $218 雖然佢話係批,但其實佢係一道小食入面有牛肉、甘荀、青豆、洋蔥,配上磨菇肉汁同薯蓉~薯蓉好飽肚,牛肉唔會好痴牙,加上醬汁唔係好咸,食薯蓉嘅時候淋小小汁上面,成個姐合好match! 讚!3. 雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵 $186 極足料!有好多雞肉,醬汁岩岩好唔會好多亦唔會好小,而且意粉好吸檸檬醬汁
我地一枱5個人坐圓枱,入面環境好靜好舒服,燈光好浪漫🌹
菜式選擇極多!見到樣樣都木想食好吸引好難簡
最後叫咗4道菜
一開始會有啲麵包食,有2款味道,好軟熟好好食!
1. 水牛城香辣雞翼 $168
2. 牧羊人批 $218
雖然佢話係批,但其實佢係一道小食
入面有牛肉、甘荀、青豆、洋蔥,配上磨菇肉汁同薯蓉~
3. 雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵 $186
極足料!有好多雞肉,醬汁岩岩好唔會好多亦唔會好小,而且意粉好吸檸檬醬汁,蒜香方面食落去唔係話好蒜好蒜!呢點已經值得一讚!大大份睇同食都好滿足!
4. 乜都有薄餅 $178
入面有辣肉腸、意式肉腸、燈籠椒、洋蔥、蘑菇,配上芝士同番茄醬,批唔算厚,但好足料好脆!中間芝士焗得岩岩好,唔會食到周圍都係
5個人食真係好飽!
另外叫咗件蛋糕🍰同朋友慶祝生日,服務員好配合我地,仲教我地亦唔介意我地唱生日歌同朋友慶祝生日!成個驚喜做得好好~
不過小妹今次就無試蛋糕,因為4道菜已經好飽好飽,下次黎一定要叫個黎食呀!