2014-02-20
第一次食, 係大年初四, 剛好有朋友住在TSW, 他都未食過此店, 但因為新年, 營業的食肆不多, 所以試一試此店.這次是第二次來光顧, 是一周內第二度光顧的食肆 由於仍是新年, 所以先訂枱為妙.7:45到, 已經FULL HOUSE了, 門外也有食客在等位, 幸好有訂枱, 雖然我們遲到, 但仍有安排枱比我地.(值得一提, 帶位亞姐都有比說話我地聽 )安頓好後, 便點菜了, 點了:雞煲: 此店的雞煲是乾乾的, 清哂D雞就會比雞湯你放湯, 然後散點火鍋料. 雞的味道的確十分好, 值得我一周內第二度幫襯咕嚕肉: 比想像中一瞬息, 但味道仍然是OK的主角到了, 煲仔飯, 我們一行六人, 點了.....4個煲仔飯, 哈哈.麵醬五花肉煲仔飯: 此味道是我未曾食過的, 超掂蝦乾鱆魚雞粒煲仔飯: 完全想像唔到, 加了幾隻蝦乾落去, 會令整煲飯的鮮味完全提高刴土魷肉餅飯: 可能是手剁的, 令到兩者肉質不像絞碎般有"梅"既質感.老實講, 以上3款飯都分別只係$38/$48/$58, 質素比起X街的好幾百倍, 雖然是需要加一服務費, 但日後想食煲仔飯, 我一定會來此店食. 皆因X街的性價比越來越低了,
這次是第二次來光顧, 是一周內第二度光顧的食肆
由於仍是新年, 所以先訂枱為妙.
(值得一提, 帶位亞姐都有比說話我地聽 )
安頓好後, 便點菜了, 點了:
麵醬五花肉煲仔飯: 此味道是我未曾食過的, 超掂
所以本人對此店的評價, 煲仔飯方面簡直是冇得輸. ^^
Other Info. :
席間, 叫了侍應姐姐沖水, 亞姐竟然"咀妙妙", 值得改善一下服務態度.