2024-12-18 65 views
屋企人接受唔到螺獅粉,唔可以响屋企煮,咁唯有出街食啦!問題係香港嘅螺獅粉店少之又少。好彩仲有秋香。之前响葵廣成日俾人話,咁嗰邊通風又確實唔好嘅。而家轉咗地鋪就乜問題都冇啦! 店內裝修簡潔乾淨。幾張4人枱,坐得好舒服。價錢同之前一樣,仲多咗啲小食套餐。炸蛋螺獅粉($46)食螺獅粉就一定要配炸蛋(我話嘅),炸蛋吸飽湯汁,等到最後食就真係滋味無窮。螺獅粉比米線Q彈,加埋啲配菜(豆角、酸笋、炸腐竹、花生),唔駛加餸都好豐富喇!豆筍套餐($20)套餐包一罐飲品,一碟小食。豆筍就似涼拌腐皮,唔辣嘅,好清爽。終於食到心心念念嘅螺獅粉喇!好滿足。下次再去幫襯。

炸蛋螺獅粉($46)

豆筍套餐($20)

終於食到心心念念嘅螺獅粉喇!好滿足。下次再去幫襯。