西環自小就給我一種撲朔迷離的感覺,👻👻這個區域的店舖很早就關門!🌛🌚但我偏偏就喜歡這種慢活的生活態度,💆‍♂️於是放假就由上環步行至西環🧑‍🦯🧑‍🦯感受下這種慢活的生活!🧏‍♂️到晚上11時,五臟廟響起警鐘🤥,於是周圍覓食👅👅來到了這間位於正街的翠苑餐廳!價錢屬於中上價位,我見餐牌上有海南雞飯套餐,自己心諗都未試過咁夜食海南雞飯決定一試!點知🤢🤢🤢就正如大家看圖一樣,嗰啲雞就像豉油雞一樣的顏色,,都安慰自己可能大家嘅方式不同姐,一食柴過紙皮,又斬到大細不一樣!最緊要個油飯爛,濕,都不特只,係完全無味,諗住撈姜溶食啦⋯⋯個姜溶就咸到要洗腎!連基本黑豉油都係無,準力食左一半,都係要放棄朋友的西冷牛扒都算中規中矩,無咩特別!之後到戲肉啦,一望入水吧!居然見到有個師傅喺度食煙🤬🥶😱但當時鋪頭都一定起碼有10個客人在店!呢個真係可算奇境🙏🙏,無言,結帳
西環自小就給我一種撲朔迷離的感覺,👻👻

這個區域的店舖很早就關門!🌛🌚

到晚上11時,五臟廟響起警鐘🤥,於是周圍覓食👅👅

來到了這間位於正街的翠苑餐廳!
一食柴過紙皮,又斬到大細不一樣!
最緊要個油飯
爛,濕,都不特只,係完全無味,
諗住撈姜溶食啦⋯⋯
朋友的西冷牛扒都算中規中矩,無咩特別!

之後到戲肉啦,一望入水吧!居然見到有個師傅喺度食煙🤬🥶😱
但當時鋪頭都一定起碼有10個客人在店!

呢個真係可算奇境🙏🙏,無言,結帳
2020-04-05
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
$70 (Last Night Supper)