2017-06-12 244 views
個人黎講對牛其實唔係太大愛好,但朋友約左食飯又book埋位咁當然要奉倍到底!呢間燒肉真係好特別,係香港黎講用呢個價錢可以食到咁多唔同牛部分其實幾抵~主菜燒肉以前,我地嗌左好多前菜,先是炸芝士,拉絲不得了~然後是刺身一大堆,好美的擺盤呀,刺身都好新鮮,有赤貝啦、章紅魚啦、池然啦、牡丹蝦等等。之後由於朋友們話要食飯所以仲叫左個sushi拼盤,非常鮮甜呀~飯同刺身的比例不錯,唔會太大舊,係肉之前上的確係細細舊share就最好不過。仲有脆脆的蝦天婦羅!好好味!來到重點極上和牛盛宴!用個牛造型盤放出黎已經好可愛。店員解說燒牛要跟次序,由最少牛味、最少油脂的開始循序漸進,不同程度的油脂分佈及質感可以豐富你的口腔,慢慢感受不同部位散發的牛鮮味,次序程訂的目的就是讓你的味蕾在最適當的時候感受最適當的味道。(哇我自己都覺得我打得好好!)咁多款,我最愛的就是牛柳同牛臀肉!因為好軟熟呀~入口即溶,牛味又夠又juicy,不得了!最後來個豆腐雪糕,哇石頭咁硬~等左一陣終於食到,不過因為弄腐好清新,其實食完咁heavy既牛食的話係好適合既,refresh一下口腔嘛!
一口芝士

主菜燒肉以前,我地嗌左好多前菜,先是炸芝士,拉絲不得了~

特上創作壽司拼盤

蝦天婦羅

仲有脆脆的蝦天婦羅!好好味!

極上和牛盛宴

來到重點極上和牛盛宴!用個牛造型盤放出黎已經好可愛。

豆腐雪糕

Type of Meal