2018-01-12 74 views
在上海食過呢間高大尚的台式早餐店,一直銘記於心,好想屋企樓下都有一間,雖然佢價錢唔係好平民化,但你試過之後,就會覺得,無論裝潢定食品質素都比平時上班族幫襯開的STARBUCK, PACIFIC等COFFEE SHOP有過之而無不及。先看門面吧,是否文青大愛~?!配以柔和自然光, 坐得非常舒適!!古色古鄉得來有很不錯的現代感, 在朗豪坊這大商場完美融合了~~台式店就是這樣, 菜單就在收銀台上,抬頭看看想吃什麼,就跟店員說吧~太懷念了,想每樣都點,一口氣點了4件單品!最急不及待是吃這份油條,超級鬆軟,咬起來脆卜卜,唔好睇佢好似好大份,其實食落唔係好多粉果D,佢只係澎化得好好的,食落一點也不覺得油膩~用來點豆漿食一流!!!佢有送上一盒咸醬, 點黎食又係另一風味, 但我較喜歡原味的酥香.呢個肉燥滷蛋飯團就係平時食開的粢飯,咸道剛剛好,內裡夾了脆脆的油條,口感豐富,好好食!然後呢個豬排燒餅都很不錯,煎蛋是有蔥花的,很香口~最後唔少得係呢杯飲完想再飲的紅棗豆漿! 佢唔係非常之濃, 濃到有塊膜果隻, 但豆香夠濃, 低甜, 香滑, 你會問, 紅棗呢??其實紅棗醬已加在底部, 拌勻就有濃濃紅棗香了~~與

先看門面吧,是否文青大愛~?!

太懷念了,想每樣都點,一口氣點了4件單品!

油條

肉燥滷蛋飯團

然後呢個豬排燒餅都很不錯,煎蛋是有蔥花的,很香口~
豬排蛋燒餅

, 低甜, 香滑, 你會問, 紅棗呢??其實紅棗醬已加在底部, 拌勻就有濃濃紅棗香了~~與其去STARBUCK飲COFFEE, 不如飲呢間D豆漿, 好味又醒神, 仲健康!!
紅棗豆漿
2018-01-10
$100 (Lunch)
油條
肉燥滷蛋飯團