2023-07-25 199 views
將軍澳地鐵站一出有幾個商場相連,次次都分唔到邊個商場打邊個商場,今次朋友帶路去左間位於天晉匯地下"Chef's Stage Kitchen"餐廳。餐廳俾人感覺好舒適,裝修設計充滿現代感,舒適的座位和柔和的燈光營造左一個RELAX的用餐環境。餐廳的服務也值得稱讚,店員好友善又funny😉我地叫左個二人套餐,包左以下食物:餐湯-紫薯忌廉湯,顏色好靚,係我鍾意嘅夢幻紫,湯好滑又香甜沙律材料相當豐富,有蕃茄,紅腰豆, 藜麥,青瓜等,醬汁好特別feel到加左孜然粉😆前菜加左$18叫左個芒果蟹肉牛油果,芒果嘅黃色配上牛油果嘅綠色,色彩相當鮮艷,提升左外觀感。奶油般嘅牛油果,鮮嫩嘅蟹肉,香甜嘅芒果融合埋一齊享用,口感豐富,亦帶來了層次感。蒜香白酒煮硯肉扁意粉:菜式本身帶有輕微嘅辣味,加上蒜香橄欖油香,食落好惹味。意粉煮到恰到好處,好煙韌彈牙,硯肉相當大粒咬落去仲爆汁👍另一款主菜豬鞍配龍蝦尾,豬嘅肉質柔軟鮮嫩,廚師嘅火喉掌握得好好,龍蝦肉質鮮甜,彈牙,廚師亦都好甜心將龍蝦肉剝好,方便食客享用❤️飲品叫左兩杯Frozen超級大杯,賣相相當吸引,炎熱夏天飲返杯冰凍嘅飲料爽爆
我地叫左個二人套餐,包左以下食物:
餐湯-紫薯忌廉湯,顏色好靚,係我鍾意嘅夢幻紫,湯好滑又香甜