2022-12-06
立鮨(安富大廈)荃灣路德圍26-42號安富大廈地下6號舖好多人都知道荃灣有唔少好西,我同友人都好鍾意食壽司、刺身,今次專誠來到荃灣既一間日式小店,聽聞呢度既食物質素唔錯🤤又係時候開動喇😆立鮨壽司拼盤(上)$98三文魚壽司、油甘魚壽司、北海道帶子壽司、珍寶赤蝦壽司、海膽壽司立鮨人氣盛合$88三文魚壽司、火灸左口魚邊壽司、北海道帶子壽司、珍寶赤蝦壽司、自家製玉子壽司、鰻魚壽司嚴選火灸盛合$112火灸三文魚壽司、火灸北海道帶子壽司、火灸左口魚邊壽司、火灸中吞拿魚腩壽司、火灸松葉蟹腳壽司壽司都算幾新鮮同多元化,個人特別鐘意火灸松葉蟹腳,鮮甜啖啖肉😍;火灸中吞拿魚腩,油脂豐富,濃郁鮮甜🤤;三文魚,新鮮肥美🤤;北海道帶子大粒厚身,鮮甜富口感🤤鹽燒三文魚鮫$88👍🏻魚鮫外皮燒到香脆,包住充滿油脂又嫩滑既三文魚肉🤤外脆內軟,火候掌握得唔錯。食落咸香鮮味,加少少檸檬汁可以提鮮及解膩,令魚味更突出。雞皮$28友人最愛,脆卜卜非常香口雞心$38燒到岩岩熟,咸香得來有咬勁😋白鱔串$38白鱔魚皮煙韌香口,魚肉爽口彈牙😋溫泉蛋稻庭烏冬$78鏗魚昆布湯清甜唔太咸,烏冬爽滑,份量足夠二人分享,好抵食😊整體來講,性價比
荃灣路德圍26-42號安富大廈地下6號舖
立鮨壽司拼盤(上)$98
立鮨人氣盛合$88
嚴選火灸盛合$112
鹽燒三文魚鮫$88👍🏻
雞皮$28
友人最愛,脆卜卜非常香口
雞心$38
燒到岩岩熟,咸香得來有咬勁😋
白鱔串$38
白鱔魚皮煙韌香口,魚肉爽口彈牙😋
溫泉蛋稻庭烏冬$78
鏗魚昆布湯清甜唔太咸,烏冬爽滑,份量足夠二人分享,好抵食😊
整體來講,性價比都算高,食物款式又多元化,職員服務態度友善,不過繁忙時段比較多人,walk in 可能會等得耐少少。