2023-01-04
最近好耐都冇食燒肉,所以我就拉咗男朋友一齊同我去食燒肉,見到呢間好似唔錯,就去咗食。入到去,呢度好貼心,因為佢有個櫃桶仔可以俾我哋擺嘢。一坐低店員就問我哋會唔會想飲清酒,因為佢呢度就有90分鐘放題。我哋見部機幾得意,就嗌咗放題飲。我哋一坐低就嗌咗好多嘢食。我哋嗌咗兩串雞尾串、兩串日本味噌五花腩同埋日式魚乾。雞尾串油脂豐富,雞味濃。日式魚乾係我最鍾意食嘅嘢,燒到脆卜卜,食落有甜甜地,好好食。我哋仲嗌咗一碟白鱔、酒盜薯仔沙律、甲羅燒同A4和牛肉眼。白鱔入口彈牙,個沙律亦都非常之清新,甲羅燒超級多蟹膏,再加埋蛋香味,簡直至高享受。牛肉盛合(2人份量)勝在每樣都有啲,油脂分泌平均,而且都好重牛味。活帆立貝好鮮甜,同伊比利亞梅頭超好食,入口即溶咁。炭火雞唔好見佢好似好似肉酸咁,但其實好好食,師傅燒得好好,肉質嫩滑。之後羊腹腩,羊味比較重, 鍾意食羊嘅人就可能好鍾意,但唔係好鍾意食羊嘅朋友仔,可能就唔係好啱食。燒豬腩仔唔會話太肥,師傅亦都燒到個皮脆卜卜,好好食。總括嚟講,啲肉同海鮮都好高質,性價比好高,食到超飽!想食燒肉嘅話可以嚟呢到食!
我哋一坐低就嗌咗好多嘢食。