2023-04-03
近期天氣涼涼地好岩♨️打邊爐,牛肉火鍋岩晒我呢d🐮牛魔王,有多款唔同部位的牛肉提供,最近重有來自🇯🇵日本的信州和牛,即刻急不及待去食下!呢間位於將軍澳智選假日酒店入面的分店,環境好舒適,而且重有窗口位選擇,可以望下街景。醬料選擇都不少,每位$20,價錢合理。.🦴湯底- 牛骨清湯 $62我們選了招牌牛骨清湯湯底,湯底好清甜又足料,用上大大件牛骨煮成,入面重有蘿蔔,清清地又好味,真係唔錯呀!.🐮特選和牛盛 $234用上日本直送的信州和牛,拼盤入面有牛肩胛、牛腹肉、赤身三款。另外,重有澳洲五花趾附送。牛肩胛肉質厚實,吃落軟嫩;牛腹肉油脂豐富,肉質細嫩;赤身有咬口,肉味較濃。.🐂澳洲五花趾 (送)份量都不少,食落口感爽脆,肉味濃郁,點上616自家製醬汁更美味。.✨胸口膀 $48食落好爽口,點上醬汁好惹味。.🥟雙拼牛肉餃 $50餃子大大粒,入面好飽滿又juicy,原味可以品嚐原汁原味,麻辣口味就香辣惹味。.🦑手打墨魚滑 $50份量不少,食落口感彈牙,很不錯。.🍜鮮製手打烏冬 $18烏冬偏幼身,口感順滑,煮後吸收晒d湯汁更美味。.🍺一代宗師 $78手工啤酒充滿麥香,偏重口味,口感層次較為複雜。.🌼菊
🦴湯底- 牛骨清湯 $62
🐮特選和牛盛 $234
🐂澳洲五花趾 (送)
✨胸口膀 $48
食落好爽口,點上醬汁好惹味。
🥟雙拼牛肉餃 $50
🦑手打墨魚滑 $50
份量不少,食落口感彈牙,很不錯。
🍜鮮製手打烏冬 $18
烏冬偏幼身,口感順滑,煮後吸收晒d湯汁更美味。
🍺一代宗師 $78
手工啤酒充滿麥香,偏重口味,口感層次較為複雜。
🌼菊花桂圓露 $16
菊花味清香,清熱氣岩晒。