2023-10-11 85 views
今日去左上環一間主打星加坡及馬來西亞菜既餐廳食飯,餐廳招牌好顯眼,離遠就能一眼見到。舖頭地方大,座位闊落,環境裝修好有星馬風情。今日我同朋友食下午茶,餐牌食物款式多,有好多東南亞美食選擇,下午茶時段(14:00-18:00)有tea set 連飲品,非常抵食。飲品方面除椰青要+加$20,其他跟餐免費,今日下午茶都有加一嘅。街頭雞絲湯粉 $46 +馬來拉茶今日想食清小小,所以嗌左個街頭雞絲湯粉,雞肉份量多,淋滑幼嫩,配料方面仲有有豆腐卜,湯底清甜得嚟好香,有啲乾葱係上面調味。串燒拼盤(雞肉、大蝦、魷魚鬚) $68+ 青檸紅茶今次嚟想試下呢到既串燒,店員話今日無魷魚鬚,照試!之前喺好多餐廳食過啲串燒係常溫,而呢間啲串燒夠熱,而且賣相好吸引,雞肉同大蝦各三串,雞肉鮮嫩多汁,大蝦燒得啱啱好,點埋個汁非常惹味,非常有驚喜!LeeLaksa (上環)📍上環皇后大道中302號地舖

舖頭地方大,座位闊落,環境裝修好有星馬風情。

街頭雞絲湯粉 $46 +馬來拉茶

串燒拼盤(雞肉、大蝦、魷魚鬚) $68+ 青檸紅茶

LeeLaksa (上環)
📍上環皇后大道中302號地舖
2023-10-10