2023-02-01
見到有間新開酸菜魚店,一於入去試下先。新開張,地方簡潔明亮,醒目的黃色招牌夠Sharp 。堂食位置比較少,所以見啲街坊外賣多。 呢度除咗酸菜配魚仲可以配其他嘅食材喎, 竟然有酸菜牛肚、 豚肉、 肥牛、牛肉、牛展。 仲可以揀金湯、濃湯同埋水煮呢幾個口味。實在太好啦!啱晒我呢啲想試多幾個口味嘅人。我同朋友嗌左三個唔同嘅食材比較下:濃湯酸菜魚$68(細)$128(大)係濃濃的魚湯好鮮味,真材實料👍魚片肉質鮮嫩,無骨,啖啖肉,而且份量仲好多。配菜有豆芽,豆卜,酸菜、薯粉,一個女仔食個細嘅都好夠飽🥰濃湯酸菜牛肉$58(細)$108(大)牛肉係食得出新鮮牛肉,鮮牛肉質彈牙有牛味,配上鮮魚湯,鮮味滿分!碗內有超多份量嘅配菜,性價比超高。😋😋😋😋金湯酸菜金錢肚$58(細)$108(大)金湯酸菜就係酸辣口味配搭鹵水金錢肚,令到酸辣嘅層次變得豐富惹味。金錢肚有咬口但唔會好韌,會令人吃個不停。😍😍😍😍🌟🌟🌟新張誌慶,買滿$100可享九折🌟🌟🌟🎈酸菜碰上魚地址: 九龍紅磡明安街3號地下
濃湯酸菜魚$68(細)$128(大)
濃湯酸菜牛肉$58(細)$108(大)
金湯酸菜金錢肚$58(細)$108(大)
🌟🌟🌟新張誌慶,買滿$100可享九折🌟🌟🌟
🎈酸菜碰上魚