2022-10-21 197 views
同朋友行經九龍城,朋友話新開了間高情調格局西餐廳,就找我試一試當中的lunch set 門口的位置能看餐廳內,已看到餐廳帶著高情調格局,門口也有餐牌讓人看看❤️喜歡餐廳呢個咖啡杯架,簡潔但又為餐廳帶來特色餐廳依木系為主,但又配合柔和燈光,令人特別舒服,而且餐廳寬敞,好適合情侶同朋友傾計set lunch 價錢合理$168-$268不等☺️starter 選了bb mozzarella cheese ball再配車厘茄同意大利黑醋意大利黑醋香濃,再配車厘茄,令酸甜感覺增加,羅馬沙律菜又够爽甜♥️最喜歡又有兩串 mozzarella ball加車厘茄,慢慢咬落口capaccino: 奶泡同咖啡做到一層層既效果,奶泡亦到好creamylatte:奶同咖啡既配搭岩好,不會過份甜朋友亦叫多杯朱古力,朱古力味濃又够滑☺️慢煮牛面頰粗管通心粉配巴馬臣芝士餐廳一點也不吝嗇,整碟也舖滿巴馬臣芝士♥️好岩我呢啲芝士控,牛面頰好淋,食落口有即溶既感覺,而且份量不只在通心粉上面,還有在通心粉下面☺️蒜香辣椒虎蝦扁意粉喜歡伴碟的豆苗, 清爽脆甜, 我哋叫嘅時候店員亦都好好㗎嘛畀我哋知個意粉有啲辣, 但係我哋都想試下。 虎蝦

喜歡餐廳呢個咖啡杯架,簡潔但又為餐廳帶來特色

set lunch 價錢合理
$168-$268不等
☺️

latte:奶同咖啡既配搭岩好,不會過份甜

朋友亦叫多杯朱古力,朱古力味濃又够滑

☺️慢煮牛面頰粗管通心粉配巴馬臣芝士

☺️蒜香辣椒虎蝦扁意粉

喜歡伴碟的豆苗, 清爽脆甜, 我哋叫嘅時候店員亦都好好㗎嘛畀我哋知個意粉有啲辣, 但係我哋都想試下。 虎蝦肉質鮮嫩, 如意粉辣得來係惹味♥️ 會令人一口又一口忍不住口😛

Hosea 感覺有情調,咖啡控必試
九龍城不只泰國菜,西餐廳的hosea也像名字一樣好食
  • 蒜蓉辣椒虎蝦扁意粉
  • 牛面頰長通管意粉