2022-10-17
💕恩嚐甜品采頤花園的街坊小店,以親民價錢食到酒店水準嘅甜品🍮除咗中式芝麻糊、西米露等糖水,亦有西式嘅朱古力餅、梳乎厘、心太軟等🤗見到佢地嘅tiramisu 班㦸賣相都好唔錯,真正體驗到高手在民間,出品有水準值得encore小店只提供外賣,如果遲啲搬大鋪有得堂食就好喇🤭🔸法式醬汁煮洋梨即叫即焗,大概等10分鐘就有喇法式醬汁係一個以焦糖煮成嘅醬汁,打至起泡🫧令口感更綿密而洋梨加入呍呢拿籽調味,煮至軟腍,食嘅時候仲有陣陣焦糖香,平時比較少食呢類甜品,但會令人一試愛上🔸招牌朱古力餅以黑朱古力精心打造嘅甜品🍫香滑細緻,入口融化嘅感覺有點似食緊chocolate truffle 🥰朱古力味香濃,帶點黑朱古力獨有嘅微苦,係近期食過數一數二最正嘅朱古力甜品❣️🔸香芋金薯椰汁西米露秋天係食金薯嘅季節🥰西米露相當足料,有軟綿綿嘅芋頭同金薯粒,甜度適中,加上椰汁感覺滋潤
小店只提供外賣,如果遲啲搬大鋪有得堂食就好喇🤭
🔸法式醬汁煮洋梨
即叫即焗,大概等10分鐘就有喇
法式醬汁係一個以焦糖煮成嘅醬汁,打至起泡🫧令口感更綿密
🔸招牌朱古力餅
以黑朱古力精心打造嘅甜品🍫
香滑細緻,入口融化嘅感覺有點似食緊chocolate truffle 🥰 朱古力味香濃,帶點黑朱古力獨有嘅微苦,係近期食過數一數二最正嘅朱古力 甜品❣️
🔸香芋金薯椰汁西米露