2016-10-27
又另一個又熱又納悶嘅一日,走嚟西貢食吓lunch先😎吞拿魚沙律雖然係好普通嘅吞拿魚,但賣相絕不馬虎,喺最頂有一舊薯仔,而唔係求其撈埋一碗沙律咁樣;吞拿魚嘅份量非常慷慨,青椒紅椒都非常新鮮爽脆,仲有橄欖添,見你咁有誠意,我唔食橄欖都食哂佢啦!香炸吉列魚柳伴炒飯配日式咖喱汁 ($88)平時唔太鍾意亂咁食吉列嘢,好驚用萬年油炸,又唔鍾意炸漿厚過舊魚,除非,我對嗰間餐廳有信心。見佢嘅配搭咁正有炒飯,試吓先,好在冇令我失望!兩塊魚柳算大,炸得唔算係金黃色,但勝在唔油膩,冇一陣油味,賣相幾好,炸漿唔厚但脆,係緊貼住魚柳,唔會一咬即散,當然我唔expect會係新鮮魚柳,但起碼魚柳冇濃郁嘅雪味;炒飯粒粒分明偏硬身,咖喱汁入面有薯仔粒、車厘茄及紅蘿蔔粒,撈飯食無得頂!果然,吉列食物真係唔可以亂食!店員服務態度非常好,每次我講完“唔該”之後都有講返“唔使客氣”..... 環境舒適,食物好味,服務良好,👏 不枉我千里迢迢嚟食啊!