2023-12-27
今天可以同 bubby 去吃辣野,非常開心。今天選了這區,因為 bubby 說,有間新鋪都幾想去吃的。我們都要慢慢熟讀餐牌先。我們睇了幾分鐘,又想叫酸菜魚魚,又想叫麻辣小食,又想吃小菜。終於🤩🤩咩都叫啲啦!好正啊~我哋呢個餐由任食麻辣小龍蝦開始🦞味道幾好味,辣油又不算太多,沒有雪味和腥味。證明餐廳是用心去處理食物🥰炸魚皮很香, 炸過既魚皮索左個湯底, 顯然是絕妙配搭,夠哂入味!小籠包係中菜館入面一個好經典嘅點心,光係望佢哋透咗光嘅薄皮就已經令人垂涎三尺😍。啲皮煮得啱啱好,薄而唔易爛,仲要夠韌性包住裡面嘅湯汁同肉餡。一口咬落去,滿滿嘅湯汁就會喺口腔爆發,立即就感受到一股暖笠笠嘅香氣同肉餡嘅鮮味,令人回味無窮😋。肉餡嘅選材都十分討好,新鮮嘅豬肉令每啖小籠包都充滿彈性同滋味。再加上別有特色嘅醬料,就算係最講究嘅食客都一定會讚好👍。每次食小籠包,都要小心咁將佢喺匙裡面敲個小洞,再慢慢品嚐嗰湯汁嘅精華同埋鮮美嘅肉餡,真係一種享受!總括黎講,小籠包絕對係值得推薦嘅一道美食,每次食都有新鮮感,實在係唔可以錯過嘅佳肴!黑金流沙包內餡滾燙,😍柔韌又筋道嘅外皮,好似金沙个餡料,又擁有甜鹹融合个味道,💗甜蜜
黑金流沙包內餡滾燙,😍柔韌又筋道嘅外皮,好似金沙个餡料,又擁有甜鹹融合个味道,💗甜蜜奶香,簡直令人會上癮~
我哋嗌左難忘酸菜魚鍋,條魚好滑好新鮮,配搭起酸菜, 十分惹味。佢哋仲加咗一啲配菜例如有蘿蔔,金菇等等。魚肉鮮甜可口無骨,啲汁同啲配菜好夾,送飯一流!
價錢實惠又抵食,食完真係返尋味呀🤣