2022-03-06
前星期在最凍既日子預訂左呢間全新既廚師發辦,位於天后的亨環,超好找。
鮨12貫 💲498 ⭐️3.8/5
所有套餐附送鱈魚棒、茶碗蒸 、沙律 、蜆肉赤麵豉湯、柚子雪糕
壽 司 · 櫻鯛 · 冰見寒鰤 ·北海道帶子 ·赤蝦 ·醬油漬熟成野生拖羅 ·鮮毛蟹肉搭配海膽 ·生赤貝 · 熟成京都野生拖羅 ·春魚 ·北海道鮫鰈魚 ·吞拿魚腦天· 稻草燒鯖魚 ·海膽搭配紫菜天婦羅
.串燒8本 💲328 ⭐️3.6/5串 燒 · 和牛三角 · 雞腳根 · 雞腳掌肉 · 和牛第四個胃 · 和牛第二個胃 · 和牛小腸 · 日本迷你洋蔥仔 · 日本長芋.除左omakase,午市仲有刺身 串燒定食以及 飯 。這份串燒擺盤精美,主要以內臟為主,唔食內臟
· 櫻鯛
·春魚
·北海道鮫鰈魚
·吞拿魚腦天
· 稻草燒鯖魚
·海膽搭配紫菜天婦羅 . 印象最深刻的有冰見寒鰤,冬天產量最豐盛,脂肪含量不多,勝在清淡甘甜;熟成京都野生拖羅,每次聽見熟成都會心心眼,熟成可以保持到魚鮮,雖然未去到入口即化感覺,不過油脂感蠻豐富;吞拿魚腦天,起初聽到名字有點嚇怕,是吞拿魚頭頂的肉,原來極為稀有。腦天脂肪比例極高而且非常少筋位,因此口感軟綿,魚味濃郁。不得不提餐廳用左日本馬糞海膽,非常鮮甜。 .
串燒8本 💲328 ⭐️3.6/5
· 和牛第二個胃
· 和牛小腸
· 日本迷你洋蔥仔
· 日本長芋
除左omakase,午市仲有刺身 串燒定食以及 飯 。這份串燒擺盤精美,主要以內臟為主,唔食內臟的朋友就要注意了。小篇不抗拒,但也沒有太大的喜好,不過值得讚既係餐廳在處理金錢肚和牛腸方便唔錯,聞落周食落都沒有腥味,處理得非常乾淨。
. 總結:餐廳地點就腳,食物有特色,好天的話景觀一流,不妨一試系列。 .
不專業食評 nei.foodie