2019-04-20 43 views
行開灣仔,見到呢間車仔麵有咁多好評,就入黎一試。一入黎見到個裝修環境,真係有別於其他車仔麵檔。睇睇張車仔麵紙,如其他食評所講,係比起其他車仔麵檔貴左一截,我諗有貴左六七成左右⋯⋯我諗要揀三餸已經需要六十幾蚊,不過佢就會送一杯野飲。今次我叫左四餸,埋單要$80成個麵同餸嘅安排都比人一種好舒服嘅感覺。首先佢濃味嘅餸會分開一個個小碟上,確保每種餸嘅味道唔會交叉撈埋一齊。另外佢個牛骨湯底真係飲得出有好濃嘅牛骨味,唔係求祈搵水溝味精嘅味道。特別推介兩款餸:皇牌豬腩仔 - 炆得好入味!好少見到其他車仔麵檔有咖喱牛腩 - 又係一般車仔麵檔唔會有,可能因為怕咖喱影響左麵同其他餸。牛腩亦係炆得好「冧」好入味
行開灣仔,見到呢間車仔麵有咁多好評,就入黎一試。
一入黎見到個裝修環境,真係有別於其他車仔麵檔。

特別推介兩款餸:
皇牌豬腩仔 - 炆得好入味!好少見到其他車仔麵檔有
2019-04-20
$80 (Last Night Supper)
  • 皇牌豬腩仔
  • 咖喱牛腩