2019-04-12 145 views
之前聽朋友講過話呢間泰越好好味,放咗工就約埋老公一齊去試吓。位於銅鑼灣一楝新嘅大廈裏面,感覺好乾淨。記得嗰日係星期四,我哋七點半到,等左大約五至十分鐘就有位。一位有愛心嘅店員帶咗我坐窗口位,個位仲有少少view tim 樓底又高,仲有卡位,坐得到幾舒服又唔嘈。我哋叫咗越南牛肉河粉,個湯底夠鮮味,仲有一種好特別嘅香料味,令人回味。生牛肉肉質鮮甜,牛肉味十足。河粉易煮得剛好。小食拼盤好抵食,又多款揀。鷄串燒配埋沙嗲醬汁超正,春卷同蒜蓉包都同樣出色。另外仲有厚厚嘅魚餅,大大嚿嘅燒雞,同埋脆博博嘅軟殼蟹,其實我覺得呢個份量可以四個人食都得。馬拉盞炒芥蘭,芥蘭好新鮮,食落硊博博,佢哋用嘅馬拉盞醬汁好好味,食到我停唔到口總結:雖然銅鑼灣食肆好多,但係我覺得呢度算好抵食,環境又坐得舒服,食物水準也不錯,下次我一定會返嚟食其他嘢
樓底又高,仲有卡位,坐得到幾舒服又唔嘈。

越南牛肉河粉

小食拼盤

馬拉盞炒芥蘭

青檸梳打

椰青

2019-03-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$231 (Dinner)
越南牛肉河粉
小食拼盤