2018-03-22
同老公拍拖行街,去銅鑼灣想搵間好坐,可以傾下計、冇分時段、又唔會趕你走嘅餐廳,朋友介紹呢間上樓嘅日本串燒餐廳。位置算方便易搵,地鐵站C出口,過條馬路行前少少就到。入到餐廳十分驚喜,感覺似去咗日本的居酒屋,雖然當晚差不多滿座,但地方都大,算坐得舒服。佢個前菜好味,係好淋好入味嘅牛脷,但可惜唔記得影相。之後再點了些串燒,推介燒牛脷,第一啖有驚為天人的感覺🤩,牛脷軟嫩多汁,外層燒得好香,必食!另外,鐵板美國牛腹肉、炸䲞魚和鵝肝煎蛋飯,都好好味👍🏻👍🏻👍🏻冇介紹錯🤤令人回味嘅燒牛脷😋😋😋燒粟米夾埋嚿香草牛油都幾特別鐵板美國牛腹肉好淋炸䲞魚連魚鱗一齊炸出奇地好味鵝肝煎蛋飯,最後我哋食唔曬要攞走,下次要留肚食👍🏻👍🏻👍🏻另外我地叫了一支柚子sake,好新鮮嘅柚子味,好啱女仔飲,不過我老公就話麻麻。最後埋單每位約$500,以食物質素,我同老公非常滿意,值得推介👍🏻☺️
令人回味嘅燒牛脷😋😋😋
燒粟米夾埋嚿香草牛油都幾特別
鐵板美國牛腹肉好淋
炸䲞魚連魚鱗一齊炸出奇地好味
鵝肝煎蛋飯,最後我哋食唔曬要攞走,下次要留肚食👍🏻👍🏻👍🏻