2018-01-28 208 views
作為觀塘地膽既我,今晚想搵間靜靜地環境又靚既餐廳同男朋友食飯,就醒起Briketenia 之前食過lunch,今次試dinner餐廳環境簡單舒服,有格調得黎又唔會太浮誇,我地後面既玻璃廚窗放滿左紅酒樽,加埋暗黃色既燈光好浪漫!廚房有面大既玻璃窗,我地仲可以睇住廚師準備,好開心!我地今次叫左兩個set dinner前菜芝士脆條,自家製香軟法包(仲熱架!)銀魚柳蛋黃醬是重點呀!好好味招牌菜:焦糖鵝肝醬,上面有raspberry 果醬,中和番鵝肝既油脂感呢個招牌菜好特別,上面層脆脆地既焦糖連埋香滑既鵝肝醬,連平時唔好鵝肝既我都覺得好正,加埋酸酸甜甜既果醬,口感好豐富!龍蝦湯待應將放左龍蝦粒同麵包粒既圓碟放係我地面前,將即場淋上香滑龍蝦湯,真係好正!個湯味道好濃,大推!主菜 美國dry aged肉眼扒,好重牛肉味,大廚介紹左點解,原來係因為經過dry process原本4kg既牛肉,抽走左多餘既水份,都變3kg,肉味當然更濃啦!美中不足係,我覺得略微熟左少少!另一個主菜文魚串燒燒得岩岩好熟,肉質鮮嫩擺設同伴碟都好靚,又可以放上網呃like la!紅酒燉梨,酒味勁重,係唔錯既甜品!另一個甜品係士

廚房有面大既玻璃窗,我地仲可以睇住廚師準備,好開心!

我地今次叫左兩個set dinner

前菜芝士脆條,自家製香軟法包(仲熱架!
)銀魚柳蛋黃醬是重點呀!好好味

龍蝦湯

個湯味道好濃,大推!

另一個主菜文魚串燒
燒得岩岩好熟,肉質鮮嫩
擺設同伴碟都好靚,又可以放上網呃like la!

紅酒燉梨,酒味勁重,係唔錯既甜品

另一個甜品係士多啤梨千層酥,亦都係高水準之作!

整體黎講真係觀塘區數一數二既餐廳!價錢都唔會太貴,兩個人埋單900蚊到!
值得一試!