2017-08-19 577 views
嚟到呢間幾出名嘅燒烤店,除咗口痕想食小食之外,梗係想同朋友隊返杯,實行不醉無歸!因為夏天所以都係揀咗坐入面室內嘅位,如果想食煙嘅坐出面又得就算係隔住玻璃門,但入面都完全聽唔到出面講乜,隔音做得好傾偈嘅時候就唔怕被騷擾大概嚟到嘅都唔止會飲杯嘢就走,最少都會嗌兩三支先傾夠食夠飲夠,所以佢啲嘢飲選擇真係多!有酒有普通嘅見好多檯都半打藍妹咁嗌,我同朋友人少少就單嗌算因為俾佢個名elder flower吸引咗,就叫咗呢個接骨木花味嘅apple cider好甜好易入口,啱哂女仔嗌飲咗幾啖酒未有嘢食嘅時候發現檯面有調味粉,排列得井井有條同大部分燒烤店一樣都係呢幾隻重口味又鐘意食辣嘅我以爲一陣會係咁落啦,點知佢呢度啲嘢食調味全部都好夠,所以都冇乜機會落首先嚟嘅係燒韭菜個人真係好鐘意燒嘅韭菜,去親食串燒必叫!韭菜本身嘅香味加埋孜然粉真係好香,搞到我哋留哂口水韭菜新鮮唔多渣,不過凍咗唔好食,呢樣真係記得要襯熱叫咗4隻蒜茸烤蠔好似有貴啲價位嘅蠔同平啲嘅揀,我哋揀咗貴啲嘅,可能因為咁所以蠔嘅size好滿意,算係肥美多肉,唔會成粒豆豉咁熱辣辣燒上嚟好多汁蠔上面鋪滿咗好多蒜茸同蒜粒,仲有少少蔥,辣椒同炸蒜炸蒜食落

因為夏天所以都係揀咗坐入面室內嘅位,如果想食煙嘅坐出面又得
就算係隔住玻璃門,但入面都完全聽唔到出面講乜,隔音做得好
傾偈嘅時候就唔怕被騷擾

見好多檯都半打藍妹咁嗌,我同朋友人少少就單嗌算

好甜好易入口,啱哂女仔嗌

飲咗幾啖酒未有嘢食嘅時候發現檯面有調味粉,排列得井井有條
同大部分燒烤店一樣都係呢幾隻

首先嚟嘅係燒韭菜

個人真係好鐘意燒嘅韭菜,去親食串燒必叫!
韭菜本身嘅香味加埋孜然粉真係好香,搞到我哋留哂口水

韭菜新鮮唔多渣,不過凍咗唔好食,呢樣真係記得要襯熱

叫咗4隻蒜茸烤蠔

熱辣辣燒上嚟好多汁

蠔上面鋪滿咗好多蒜茸同蒜粒,仲有少少蔥,辣椒同炸蒜
炸蒜食落脆嘅,同個蠔嘅口感完全唔一樣
成隻蠔連埋配料同汁一齊吞落口個下真係好滿足
不過怕辣嘅要小心,因為食中辣椒仔可能會有dd搶喉,要飲返啖酒中和下
一口蠔,再飲一啖酒真係好夾

不過得四隻唔夠喉,想encore

最後嘅嘢食係燒雞腎
雞腎似係煮之前醃過,或者係用第二啲方法煮完先再燒,因為好入味
又唔會話overcook之後太韌,好味

惹味小食加上少少酒意,簡直係perfect吹水嘅場合,值得推介