2023-01-02 143 views
方叔叔重慶老火鍋 (POPCORN) (將軍澳).每當想食麻辣火鍋都會諗起方叔叔,因為佢哋嘅湯底唔算油膩,辣度可以選擇,就算唔食得辣嘅朋友都可以試吓佢個微辣湯底!.⭐️鴛鴦湯底 (蕃茄,麻辣)⭐️.上次食嘅花膠雞湯原來係季節限定,今次就轉叫蕃茄拼麻辣,蕃茄湯底味道濃郁,將啲菜放入去可以索晒湯底嘅精華.⭐️鴨血,鮮鵝腸,鮮黃喉⭐.食得麻辣湯底點少得鴨血同鮮鵝腸,今次仲叫埋鮮黃喉,非常爽口,而且索晒麻辣嘅湯底,個人認為絕對係食麻辣火鍋必要嘅配料!.⭐武隆茗粉⭐.武隆茗粉亦係方叔叔獨有嘅招牌菜,即係平時大家食開嘅寬粉,但係佢再粗身同厚啲,食落非常煙靭彈牙!.⭐重慶耗兒魚,串鮮蝦,桂花蚌⭐️.海鮮方面我地叫左耗兒魚,肉質嫩滑而且好重魚味,海蝦非常新鮮爽口!.方叔叔重慶老火鍋 (POPCORN) (將軍澳)將軍澳唐俊街9號POPCORN 2期地下G49號舖
方叔叔重慶老火鍋 (POPCORN) (將軍澳)

⭐️鴛鴦湯底 (蕃茄,麻辣)⭐️

⭐️鴨血,鮮鵝腸,鮮黃喉⭐
⭐武隆茗粉⭐

⭐重慶耗兒魚,串鮮蝦,桂花蚌⭐️
方叔叔重慶老火鍋 (POPCORN) (將軍澳)
將軍澳唐俊街9號POPCORN 2期地下G49號舖