2007-11-05
早幾晚同位好友飲完酒見早早地就過黎食個宵夜, 由於都有少少肚餓, 所以一坐底就已經即刻叫野食喇!友人率先叫左個炸醬撈麵, 而師傅我就叫左碗肉丸粥, 之後再加個生魚皮, 食到咁上下佢地話廚房要截單, 於是乎師傅就再叫多個淨雲吞麵!炸醬撈麵師傅冇咩點食, 淨係食左少少炸醬, 覺得炸醬都幾辣但就唔韌唔鞋, 應該真係幾好味架; 肉丸粥粥底真係好綿又冇味精, 肉丸十分爽口, 唔會實的的, 真係好正好好味道; 生魚皮維持一貫高水準, 十分爽口, 加上一d都唔腥, 再點d辣鼓油, 好鬼惹味; 而淨雲吞師傅都唔記得一碗有幾多粒, 而雲吞皮薄餡都叫幾正, 有幾多蝦, 但唔會雪到硬晒, 好爽口, 好好味呀!總括黎講師傅覺得如果識得叫野食, 呢度真係有好多好野食, 而生魚皮真係值得推介, 因為真係好好味, 而且一試難忘; 一面食野一面同友人吹水, 真係不知幾咁開心快活! 其實呢度仲有好多正野食, 下次一定會試其他款式, 坦白講真係諗唔到一個下次唔黎原因!