2018-12-06 30 views
之前其實都有係九龍城食過呢間泰國菜,仲記得佢每日有唔同既一蚊菜式,所以今日黎到大角咀又同女友同埋媽咪一齊食佢啦。酸辣無骨鳳爪,雖然係一蚊但都份量充足,酸酸辣辣係好開胃,個汁好惹味。炭燒豬頸肉影唔到下面個層,其實份量好大,唔會切到碎濕濕仲有表面既炭燒味好香。鹹肉椰菜苗椰菜好似好大條,鹹肉如果再脆口啲就更好。燒側魚真係我其中一個最愛既泰菜,呢到燒側魚入面好多汁,比起平時係九龍城其他泰菜館都更加大條,可能係咁令佢入面保持到咁多汁嫩滑,非常推薦比喜歡魚既朋友。我個人其實好怕食泰式炒飯,可能唔鍾意佢地好鍾意加酸味去炒(菠蘿或茄汁)但呢個椰汁海鮮飯就唔同,上面有好多海鮮,加上椰漿同埋入面每汁飯都有椰汁,好入味同鮮甜。最後仲有個小食係炸蝦餅,感受到係佢地手製同即炸,每塊都好片,好彈牙同有蝦味。總結我覺得orange elephant係一間水準好高,每樣餸都高質又多汁(因為今日叫個啲餸都好juicy😂),員工服務態度好好,仲有各類水果冰(叫左芒果同青檸冰)可以叫埋走甜👍🏻女朋友叫既椰青都好新鮮,佢仲食晒啲椰肉✌🏻有機會黎開大角咀又想食泰菜,我會誠意推薦呢到。
酸辣去骨鳳爪

炭燒豬頸肉

鹹肉椰菜苗

鹹肉椰菜苗椰菜好似好大條,鹹肉如果再脆口啲就更好。
香料燒焗側魚

椰青焗海鮮飯