2021-12-27
喺大角咀海旁睇完日落,見附近有間食西班牙野,就去左試吓。餐廳裝修都幾靚,有聖誕佈置,座位闊落,播放著西班牙嘅音樂,感覺好舒服。我哋兩個人叫咗一份牛扒,塊牛扒都幾大份,我幾鐘意佢可以揀配菜,例如有薯仔粒、薯條、薯蓉、焗薯等等。我揀左牛油蘑菇。牛扒都幾腍,好有牛味,蘑菇炒得幾好,好香牛油味,而且份量都唔少。沙律菜好清新👍🏻另外叫咗西班牙海鮮飯,大大份,大概2~3人份,個飯好足料🤩有大蝦、青口、魷魚、蜆,啲料多到每啖食入口都係滿滿嘅海鮮料。仲要啲魷魚一啲都唔韌,好夠腍。海鮮飯有少少辣,啲飯唔會太硬,個飯加左啲紅椒同洋蔥,令整體多啲口感。成個飯食落好好食,好滿足😌另外叫咗個蕃茄粒牛脷做小食,牛脷比想像中大塊好多,又夠曬厚,仲要一啲都唔會韌,牛脷上面鋪滿左大量蕃茄粒。蕃茄粒唔會酸,清新嘅蕃茄粒配上牛脷,正到爆😋😋