2023-08-04
今晚搵住黃埔紅磡老友帶路,黎呢頭新型屋苑樓下都有好多新派精緻食店,今晚就揀左黎呢度食一人一鍋Shabu Shabu打開menu,價錢超級經濟,我地分別叫左個壽喜燒湯底同埋鰹魚昆布湯底兩份share(肉🥩就分別揀左牛胸腹+安格斯牛)。另外,初初以為每人+$28沙律吧出面會無咩嘢揀,問多一問先知原來除左有沙律之外,係包飲品、茶(冷熱都有)同果汁,而且有各式丸類、蟹柳、午餐肉,芝士腸、烏冬同出前一丁,真係好抵食❤️❤️❤️,即刻走返出去同店員講我地+$28/位沙律吧😂🤣座位超闊落,起碼打邊爐多嘢放,個檯面空間夠大,二人進餐坐4人檯👍🏽👍🏽👍🏽,又無限時,食完同朋友吹下水都得講返食物質素,不得不讚呢度既安格斯牛的確唔錯,唔肥,$118真心抵食出面既沙律吧,丸類要讚下個龍蝦丸,太耐無食,因為出面凍肉舖既龍蝦丸無次買得好食,但估唔到呢度既龍蝦丸令我一食再食,丸既口感唔粉,似彈口魚蛋咁,所以係我第一次令我唔抗拒食龍蝦丸❤️❤️❤️野菜鍋量多而且新鮮,出面既沙律吧,生菜🥬都好新鮮。店員好親切有禮,呢個都要稱讚👍🏽