2021-07-02 63 views
真係唔係講笑,在盛夏中穿梭在深水涉的街道中,真是一個挑戰。 而我好明顯係輸的一方。。。。為了降溫,我走入了這間cafe。它門面樸實,沒有大大而彩色的招牌, 店內的裝修也是行工業風,水泥牆、鐵支不缺乏。冬陰功大蝦意粉(88元)雖然好熱但都想食啲辣嘢,所以點了這個。蝦有三隻,size大大的,味道上不是太濃冬陰功味道。我都另外加了辣汁,因為我覺得佢唔夠辣。 我可以咁放肆食辣意粉,是因為我點了凍朱古力( 跟餐 +20元)。 朱古力奶味濃,就算加冰也不會溝淡了原本的味道。愛人點了凡人手打牛肉漢堡(88元)一上可以枱,就畀佢融化嘅芝士吸引了眼球,味道正常,牛很大塊和中間比較生。 如果你不喜歡太生,可以在落單時稍微跟他說一說要熟一啲。另外,一杯Hazelnut Latte (跟餐+20元)很香hazelnut 味。他也是寵物友善餐廳,有很多好可愛的狗隻出入。

冬陰功大蝦意粉(88元)

愛人點了凡人手打牛肉漢堡(88元)

他也是寵物友善餐廳,有很多好可愛的狗隻出入