2022-08-11
餐廳樓底好高,超大玻璃窗,空間感十足。仲有房可以book, 私隱度很高,座位寛闊,感覺很自在。侍應服務很好,但大多時間都會離開你視線範圍,有需要時他們會出現,很適合我們一班拍檔聊聊天,不被騷擾.開咗兩枝酒紅酒ok Moscato 好飲三小碟農家醬蘿蔔 我最唔鍾意食醃蘿蔔,唔鍾意食辣嘢,但呢個少少辣 超好味!煎發菜腐皮卷, 好食,唔油,口感外面酥脆內裡豐富陳醋金沙骨外面掛滿汁,但咬落去係脆口,即炸即上汁先會做到呢個效果螺頭蜜瓜爵士湯香。湯清,味濃 燉湯👍🏻 飲得舒服大官紅梅蝦球帶甜辣,大廚好鍾意加少少辣味入去菜式,令到件事更加惹味。 但這道菜屬於比較普通的一道,可能因為其他做得更出色😝砂薑陳皮煎龍躉班片砂薑陳皮味香,魚肉唔散有咬口 👌🏻略嫌鑊氣唔夠鮑魚掘雞煲雞煲 侍應拿過來 已經聽到啫啫聲一放底聞到好香嘅鮑汁惹味又香口 個煲剩返啲雞皮都比我哋食晒金銀蛋浸莧菜一個普通的菜式,但有驚喜做得非常好味,鹹蛋和皮蛋都好正wo然後個湯底都正的菜吸收晒啲湯. 好好味。 鮮蟹肉翡翠炒飯個飯嚟到綠色,嚇到我窒咗一窒,原來係用菠菜汁炒,仲有蟹肉飯不秥身,粒粒分明。果皮綠豆沙口感比平時食開的dry,
開咗兩枝酒
紅酒ok
Moscato 好飲
三小碟
煎發菜腐皮卷, 好食,唔油,口感外面酥脆內裡豐富
陳醋金沙骨
外面掛滿汁,但咬落去係脆口,即炸即上汁先會做到呢個效果
螺頭蜜瓜爵士湯
香。湯清,味濃 燉湯👍🏻 飲得舒服
大官紅梅蝦球
砂薑陳皮煎龍躉班片
砂薑陳皮味香,魚肉唔散有咬口 👌🏻
略嫌鑊氣唔夠
鮑魚掘雞煲
雞煲 侍應拿過來 已經聽到啫啫聲
一放底聞到好香嘅鮑汁
惹味又香口 個煲剩返啲雞皮都比我哋食晒
金銀蛋浸莧菜
一個普通的菜式,但有驚喜
做得非常好味,鹹蛋和皮蛋都好正wo
然後個湯底都正的菜吸收晒啲湯. 好好味。
鮮蟹肉翡翠炒飯
個飯嚟到綠色,嚇到我窒咗一窒,
原來係用菠菜汁炒,仲有蟹肉
飯不秥身,粒粒分明。
果皮綠豆沙
口感比平時食開的dry, 多了一份滋潤感,果皮味香,甜度適中👌🏻
狀元炸湯圓
用得好出色,外皮似食煎堆,咬落軟糯加流心餡,幸福感滿滿。
好適合一班朋友一邊享受廚師功力同聊聊天。