2018-10-14
呢間位於中環嘅西餐廳樓高幾層,環境清靜非常有私隱度。入座後先上餐包,餐包一點都唔馬虎,包身非常鬆軟。頭盤係spanish ham and parma ham !火腿捲成玫瑰花形狀,賣相非常吸引Spanish ham 肉質更有彈性,但parma ham則較鹹香。個人覺得parma ham 更好味啊!最特別嘅係醬汁採用松露及蜜糖混合而成, 絲絲嘅甜味加上松露香,別有一番風味。Parmesan Risotoo 有龍蝦粒、帶子及芝士,每口飯都非常重芝士味,非常惹味!飯粒亦較硬身,閃很正宗的意大利飯啊!主菜係Pan seared USDA Rib eye, 五成熟,肉質很嫩很滑。咬落十分軟稔,肉味很濃郁,超級好味!另一道主菜係chicken roulade ,外層既雞皮煎得非常香口,雞肉帶有脂脂,再卷上蘑菇粒及鵝肝醬,味道很香濃。雞肉既油脂香、菇香及鵝肝鮮香,混合在一起,很惹味!最後仲有我最愛既Tiramisu佢甜品,Tiramisu 層次很豐富,蛋糕身鬆軟,面層既可可粉亦很多,入口食到淡淡的酒香,非常好味!最後再嘆番杯香滑濃郁既咖啡,很美味,很幸福啊!
入座後先上餐包,餐包一點都唔馬虎,包身非常鬆軟。
最後再嘆番杯香滑濃郁既咖啡,很美味,很幸福啊!