2019-06-08 74 views
黎到大尾篤踏完單車,肚餓唔知食咩好,最岩黎呢間西餐廳,環境氣氛唔錯,交通又方便,旁邊就有個大型停車場,自己開車黎又得,又可以坐巴士同小巴。非常方便。一入到去餐廳,已經聽到好好聽既歌曲,live band,加上服務員非常熱情既招待,非常專業咁介紹,真係好親切。一開始我地叫左個西湯,非常足料,香濃既西湯加上香脆可口既法包,同出面其他餐廳一啲都唔一樣,非常香口再黎緊係唔小得既前菜,沙律開開胃啦,加咪特別既dressing,美味香甜,蔬菜非常之新鮮,食落好爽口。終於到左最主打既時候,今次我地試左呢個羊排餐,食落肉汁非常多,一啲都唔會油膩,入口即溶,點小小秘製醬汁非常之野味,非常特出既肉味,非常新鮮,而且肥瘦適中,口感一流。最後叫左個飯後甜品,草莓芝士蛋糕同咪藍莓木糠芝士蛋糕,芝士味十分濃厚而不油膩。食完之後叫多杯奶茶,加點牛奶。真係天作之合。一邊聽歌,一邊享受奶茶。每當五六日都有live band,平日工作既市區生活真係好累,假日最岩帶咪一班朋友仔或情侶黎享受呢間餐廳啦,真係無介紹錯,一定要黎試下。