早幾日同媽咪喺灣仔行街,見就快母親節就請佢食一餐好既。呢間茶樓名不經傳但就喺openrice見好評如潮,試一試果真唔錯。我地除左食炒飯以外都試左不少點心,全部都是以新派方式料理,無論係賣相或是味道都與別不同。我自己會推介松露野菌餃,平時食既水晶餃餡都是淡而無味,但呢道野菌餃一咬已經香氣四溢,菌香爽口,而且松露味十足,但又不會太過龍。另一道係雞扎,雖然相對比較貴,但物有所值。雞扎睇落賣相同平時相差無幾,不過內有乾坤,看似入面是平時既蟹柳魚肚,裡面原來係准山花膠同蘆筍,非常高檔,而且食落味濃而不膩,雖然材料不一樣但同樣夾和入味。仲有一道係見好多人都點既啤梨咸水角,外皮酥脆,一食就知係即叫即整,媽咪仲話好似有少許啤梨味,不過我自己就唔多覺。平時我唔太鍾意食咸水角,因爲感覺太油膩,呢道完全唔油,仲好香口,內餡亦豐富,真係顛覆左我對咸水角既印象。總括而言,呢度雖較貴但物有所值,要試一啲精緻點心呢度係唔錯既選擇。而且水滾茶靚環境優雅,好岩一家人黎嘆茶,享受一個美好周末。
見好評如潮,試一試果真唔錯。

,菌香爽口,而且松露味十足,但又不會太過龍。

仲有一道係見好多人都點既啤梨咸水角

松露野菌餃