2023-01-22 1526 views
🐯終於完成虎年最後一個工作天嘅工作嚕👩🏻‍💻經過一年嘅辛勤後✍🏻真係可以好好咁休息一下😅享受農曆新年嘅假期嚕🥳😍好鍾意呢度嘅佈置呀❤一入到黎就好似返咗去日本嘅「夏日祭典」一樣🎏🈶️金魚🐟波波🎈環境勁正呀🥳🥳🐠七點刺身 $668🌈整體刺身質素超高💯新鮮到不得了😋刺身魚肉細緻甘甜❤滑嫩多膠質✅特別喜歡池魚同埋油甘魚腩呀🥳知道嘛🉐️池魚刺身一般都係只會係高級日本料理餐廳先會有機會食到架☺️而且佢哋仲非常厚實滑嫩添😀油甘魚腩色澤紋路分布均勻❤肉厚肥嫩💯金槍魚超肥美✅仲有鮮甜嘅牡丹蝦、赤貝超爽口✔️海膽濃郁甘甜😋呢度嘅刺身一定要食呀🉐️🍣極上壽司大盛 $498🌈呢個極上壽司大盛一共🈶️8⃣️款式唔同嘅壽司🍣而且每款都超吸引又鮮甜💯件件都超鮮美✅師傅為你預備最肥美嘅時令魚生同埋爽口嘅赤貝做壽司🍣件件都好精彩呢🥳🥳🥑牛油果雲丹天婦羅 $398🌈呢個牛油果雲丹天婦羅🔥係用紫菜卷住牛油果同海膽黎做天婦羅🍤夠晒新鮮感呢🥳佢地將天婦羅炸到勁香口但唔油膩🔥加埋牛油果獨特嘅牛油香味同海膽嘅鮮甜💯真係令人回味無窮呀🥳🥳 🦀味噌蟹甲羅 $176🌈邪惡又好味嘅味噌蟹甲羅🦀店員會幫你放上個烤爐上面慢慢烤🔥睇住蟹殼裡滿滿嘅蟹膏係烤爐烤緊

🐠七點刺身 $668

🍣極上壽司大盛 $498

🥑牛油果雲丹天婦羅 $398

🦀味噌蟹甲羅 $176

🌈邪惡又好味嘅味噌蟹甲羅🦀店員會幫你放上個烤爐上面慢慢烤🔥睇住蟹殼裡滿滿嘅蟹膏係烤爐烤緊嘅同時😀 味噌蟹甲羅嘅香氣會不斷湧出黎🥳而且我鹹甜適中嘅蟹膏味道仲勁濃郁💯滋味非常添🥳

🍵🍇海蒲萄末茶冷麵 $148

🌈記得第一次食海葡萄嘅時候係喺沖繩🇯🇵當時食過一碗元祖海葡萄蓋飯🍇一食已經愛上嚕😍我鍾意海葡萄又爽又脆口嘅口感🥳係香港的確係好少好少日本餐廳會見到呢🍴今次海葡萄配埋我最愛嘅綠茶冷麵🍵綠茶嘅茶味配埋海葡萄同娌冷麵醬✅今次又係體驗❤又係加深我繼續喜歡海蒲萄嘅原因嚕🥳

🍶清酒煮蜆 $128

🌈清酒煮蜆大家同我一樣應該都食過好多次😀但係呢個正宗嘅清酒煮蜆🔥佢哋係用清酒再加埋昆布去煮大蜆架🔥大蜆隻隻都夠大隻🐚而我且加咗昆布之後🌿配合埋清酒🍶就會令大蜆嘅鮮味更突出💯啖啖都有清酒淸香嘅味道❤️確實好好味呢🥳🥳

🍑白桃梳打 $78

🌈呢杯白桃梳打❤每一啖都好似食緊「當做」嘅白桃一樣🍑幸福感滿滿喔🥰🥰

☕️烏龍茶 $48

🌈朋友平日超喜歡飲烏龍茶🔥佢話呢杯烏龍茶好易入口✅仲🈶️烏龍茶清香回甘嘅味道☕️淡然清爽加埋茶色晶瑩通透❤佢就好滿意喇💯

• 漁·七點刺身