📍灣仔𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒❝高級炭火串燒Yakitori🔥日藉大廚主理✌🏻HAPPY FRIDAY值得一訪🥳❞前排黎左呢間Yakitori店 偏高級既炭火串燒 環境有feel✨bar枱可以望住廚師/店員準備食材🤤當晚happy friday full house好熱鬧! 要黎一定要訂位先‼️我今次主要食單點既itesm (⭐️係我推介既!) 😙定價偏中高 同區黎講唔算貴 但質素確實唔錯! ▪️雞肩肉 $54 ⭐️厚身面頭好脆 肉質juicy 面頭有柚子鹽😚▪️雞髀肉 $54 雞髀肉脹卜卜 面頭有清新既青檸蓉醬 個人更中意雞肩肉~▪️雞中翼 $58 ⭐️兩大隻雞翼肉質扎實 燒到外脆內▪️免治雞肉棒 $65 ⭐️中意呢度用上蘭型蛋黃 仲撈左松露油 好香口!🤤點雞肉棒一流!▪️雞腎 $42 ⭐️▪️雞心 $42 ⭐️▪️雞肝 $48另外試左幾款雞內臟 全部都新鮮惹味 個人中意爽口既雞腎同雞心!▪️黑毛和牛舌芯 $168 ⭐️厚身爽口彈牙 中間都軟嫩 不過份量有點少🫣另外有款係牛舌(唔係芯)就平d✌🏻▪️半熟蛋豚肉卷 $58 ⭐️豚肉包住糖心蛋🤭配上香甜醬油 好正呢!▪️白鱔 $78皮脆肉嫩 我覺得有少少腥 如果調味香濃d就perfe
📍灣仔𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒
❝高級炭火串燒Yakitori🔥日藉大廚主理✌🏻
HAPPY FRIDAY值得一訪🥳❞

雞髀肉  雞肩肉  黑毛和牛舌芯

▪️雞肩肉 $54 ⭐️
厚身面頭好脆 肉質juicy 面頭有柚子鹽😚

▪️雞髀肉 $54
雞髀肉脹卜卜 面頭有清新既青檸蓉醬 個人更中意雞肩肉~

雞中翼

▪️雞肝 $48

▪️黑毛和牛舌芯 $168 ⭐️

半熟蛋豚肉卷

▪️半熟蛋豚肉卷 $58 ⭐️
豚肉包住糖心蛋🤭配上香甜醬油 好正呢!

白鱔 海老雞皮卷  白粟米  燒豆腐

▪️白鱔 $78
皮脆肉嫩 我覺得有少少腥 如果調味香濃d就perfect!😙

▪️海老雞皮卷 $108 ⭐️

▪️燒豆腐 $48
唐揚炸豆腐 脆卜卜淋上惹味醬汁😙

豆乳芝士蛋糕

▪️豆乳芝士蛋糕 $58 ⭐️
呢個係佢地招牌甜品🍰豆乳味cheesecake好軟滑creamy😚豆乳味香濃 灑上黃豆粉 好味!🤤

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍炭火Dining 炎
灣仔謝斐道392-402號維新大廈地下B及C號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_灣仔

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日本菜
雞中翼