2016-04-12 409 views
好日都吾入開黃埔,原來係黃捕超級城入面有超多野食,今次就食左和民其下的Kitchen J,人吾算多,環境都算清幽,價錢可接受。 綠茶紅豆奶凍沙冰用來自日本的綠茶粉打成,再加上紅豆,係prefect match...係底層再加左Pannacotta, 令到杯野飲層次比較分明,吾算甜,我第一次飲時吾知係吾係吾夠紅豆,所以冇乜味,但服務員都好好咁幫我換個杯新的☺️☺️ 焗釀大蘑菇一個用左Parma ham同帶子,另一個用左菠菜同芝士,我比較中意第一個,因為菇菇的水吾會令到帶子好乾,而且廚師加左蒜頭,好濃味,但菇菇的甜味可以中和返,所以吾洗怕太鹹。 羅勒醬牛油果三文魚薄餅聽落去好似好油咁,不過其實牛油果好健康,佢上面加左香草醬,令佢整體的感覺會更加清新,佢個餅底好似naan bread咁,比較軟身,但吾知係吾係牛油果同三文魚同時岀油😅😅我反而覺得個批皮軟得制。 法式火腿芝士流心三文治好邪惡的多士,上面加左白汁,總共用左3種芝士,包裡面有火腿,另有少少黃芥末,小小辣辣地,不過一定要熱食,如果等到凍哂先食就冇咁好食嫁啦。 朱古力香蕉薄餅任何時候,朱古力加香蕉依個配

綠茶紅豆奶凍沙冰

焗釀大蘑菇

羅勒醬牛油果三文魚薄餅

法式火腿芝士流心三文治

朱古力香蕉薄餅

任何時候,朱古力加香蕉依個配合冇得輸,佢依個都係同一個批底,不過今次依個冇油,所以冇咁軟,有少少脆,但係都係要熱食,因為如果個雪糕球融左的話,批底都係會變軟😂

大至上價錢同食物的性價比係同步的,加上環境吾差,所以都適合一大班朋友一起食🙈