2019-12-26 45 views
每次行過奧海城,都見到有一間裝修高級豪華既西班牙餐廳。以前就只係經過,今日行完街就同朋友入嚟幫襯一下。點解我會話佢係裝修高級豪華?因為入面梳化係用紅色皮製,牆身裝修富有特色,俾人高級感覺。餐廳地方都幾大,另間開一角落用來作私人包廂。餐廳播放住西班牙音樂,令人不其然覺得放鬆。坐低打開餐牌,只見餐牌圖片非常吸引!我哋急不及待叫咗以下食物:古秘魯海鮮沙律見到好多海鮮呀!入面有八爪魚仔,海鯛魚,大蝦等。沙律同埋海鮮食得出非常新鮮,海鮮仲好彈牙。醬汁係橄欖油,所以口感食落滑滑的。碟型似條魚,幾得意!牛油果蝦肉pizza離遠攞過來時已聞到勁香!入面用蝦肉,芝士,芫茜,番茄醬製作而成,上面綠綠的就係牛油果醬。pizza已經切開左8份,方便我地攞來食。食落芝士味重,餅底烘得好脆,有口感!蕃茄醬酸酸甜甜的,頓覺芝士冇甘漏。西班牙傳統陳醋燴豬仔脾豬仔脾有三舊,肉質好淋好入味,一咬就甩骨。陳醋頗酸,但令人胃口大開。上面仲有沙律菜,蔬菜同埋薯條。薯條炸得金黃香脆,點陳醋食係一個新鮮既配搭。西班牙燉蛋好吸引既燉蛋呀!份量頗大,夠幾個人食。上面有厚厚既焦糖,一口焦糖一口燉蛋簡直係享受!燉蛋雖然吾重蛋味,但奶味十足

古秘魯海鮮沙律

牛油果蝦肉pizza

西班牙傳統陳醋燴豬仔脾

西班牙燉蛋
好吸引既燉蛋呀!份量頗大,夠幾個人食。上面有厚厚既焦糖,一口焦糖一口燉蛋簡直係享受!燉蛋雖然吾重蛋味,但奶味十足,口感幼滑。

價錢合理,加上餐廳坐得舒服,又有好聽既音樂,係同朋友坐底relax既好地方!

2019-12-19
$297 (Dinner)
  • 西班牙燉蛋
  • 古秘魯海鮮沙律