2020-10-24 1436 views
大女話觀塘工厦有間質素好的西餐廳,約我去食lunch,我早兩日先去完觀塘食飯喎,見你叫到,一於奉陪餐廳燈光昏黃,裝修得幾有格調,我哋過咗食晏高峰期先到,因為1:00前結帳或者2:00後入座都享有85折優惠,好抵呀!有八款午餐任君選擇,聽講lunch menu經常轉換。全部包餐湯,蒜蓉多士,沙律,主菜,飲品,甜品今日餐湯係南瓜湯,好綿好夠味,配上香脆嘅蒜蓉多士,還有新鮮嘅沙律菜,沙律菜加上陳醋同麻醬,非常開胃,很不錯的starting叫咗露筍煙肉龍利魚卷配香草忌廉汁, 嚟到真係有驚喜,好靚嘅造型,先用煙肉捲住露筍,然後龍利魚捲住煙肉。一口咬下, 龍脷魚好嫩滑,加上煙肉嘅鹹香同露筍嘅清爽,幾種不同嘅口感和滋味湧現。還伴著薯蓉,茄子,青瓜,甘筍,非常豐富。澳洲黑安格斯肉眼牛扒8oz配牛肝菌燒汁安格斯牛扒味道香濃又有肉汁, 我哋唔鍾意咁生,叫咗七成熟,剛剛好, 廚師拿捏得準確。配上沙律同薯條,沙律菜同樣生鮮,薯條香脆。甜品有藍莓cheese cake同泡芙,set lunch都有甜品,的確唔錯見到晚上餐牌仲有任食安格斯牛扒,西班牙黑豚肩扒,配上龍蝦半隻,鵝肝凍批多士,等等.......都係二百

南瓜湯 蒜蓉多士

沙律

叫咗露筍煙肉龍利魚卷配香草忌廉汁, 嚟到真係有驚喜
。還伴著薯蓉,茄子,青瓜,甘筍,非常豐富。

露筍煙肉龍利魚卷配刁草忌廉汁

澳洲黑安格斯肉眼牛扒8oz配牛肝菌燒汁

見到晚上餐牌仲有任食安格斯牛扒,西班牙黑豚肩扒,配上龍蝦半隻,鵝肝凍批多士,等等.......都係二百零蚊,搵晚再嚟食過

嘆埋杯檸茶,充滿能量,同阿女一起走到各工廈尋寶🤗
$107 (Lunch)
露筍煙肉龍利魚卷配刁草忌廉汁