2019-02-24 1423 views
登龍街實在太多野食,今日午餐決定同同事黎附近覓食,同事就推介左依家食韓國菜既餐廳,由於我地冇訂位,我都擔心會等好耐,估唔到我地好快就入座。 午餐既話有午市套餐,而且大部份都有優惠,感覺抵食好多。我地同行4人,每人都揀左套餐。石頭鍋飯($79)落單之後,配菜會先上,套餐包左3小碟,有泡菜、芽菜、甜薯和一碗牛骨湯。個人比較鐘意甜薯咬落軟腍腍幾好味,相反配菜同湯就普普通通,而且份量比想像中少。石頭鍋飯顏色豐富,不過賣相一般,蘿蔔絲、芽菜、翠肉瓜佔左大部分,而肉就偏少。我見圖片中有蛋係中間,但黎到時蛋可能已經穿左,所以有d失望。整體份量適中,夠飽,但食後感覺一般,吾算十分推介。如果以環境黎講,坐位寛敞係幾舒服,不過石鍋飯既質素就好一般。餐廳其實仲有韓燒既選擇,價錢相對會再貴d,有機會黎既話都可以試下既。
石頭鍋飯

石頭鍋飯($79)

2018-12-13
$79 (Lunch)